GALÉRIA

 

 

-

Ha neked is van kiállítani való képed, küldd el az alábbi E-mail -re:

johns@johns.hu

 Egyik kedves vevőnktől kaptuk az alábbi fantasztikus képet:

A hullámverés egy szinte tökéletes hátán fekvő NEPTUN szobrot alkot.

--------------------------------------------------------
 

KIÁLLITÁSAINK ÉS HONLAP RÉSZLETEK GYÜJTEMÉNYE:

 

 
Igy néztünk ki a balatonkenesei Boat Show-n
További képek klikk ide
---------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------

2002. április 25-28-ig kiállítottunk a

BUDAPESTI ISLAND BOAT SHOW-n.

Az alábbiakban néhány képet láhattok a kiállításról

----------------------------------------------------------

2002. március 21-24 -ig kiállítottunk a Budapest Boat Show-n.

Az alábbiakban megtekinthetitek standunkat a csodás

VIDRA fahajóval

Franco Pace Poszterek

Franco Pace Könyvek

Csomótáblák

 

Makettek

BOUNTY hajós stílusú szobabútor

Lakásbútor

 

Megjelent és most lehet megvásárolni a fotóművész Franco PACE legújabb és  legnagyszerűbb könyvének három nyelvű kiadását.

Az IMMAGINI  című  kiadvány igazi kuriózum.

Angol-olasz és magyar nyelvű inzert fordítással a 

a 160 oldalas képes album méretében is különleges 33 cm x 41 cm.

Most korlátozott számban, a szerző dedikálásával, sorszámozottan megvásárolhatja

az albumot, amely kereskedelmi forgalomban nem kerül terjesztésre.

Az album 29.950 forintos áron

csak a 

JOHN'S BOAT ART-nál

kapható.

( már csak néhány darab van,  díszdobozos változatban!!!!)

 

Várjuk jelentkezéseteket !!! 

Az alábbiakban ízelítőt adunk a könyvből:

ELŐSZÓ

             Amikor felkértek arra, hogy elkészítsem ezt a könyvet, leginkább azok a nehézségek aggasztottak, amelyeket egy különböző fényképekből álló gyűjtemény bármilyen vezérfonal nélküli elkészítése idézhet elő. Az járt az eszemben, hogy ez nagyjából olyan lehet, mint megírni egy történet nélküli könyvet. Összefüggéstelen lesz, és az eredmény sem lesz valami szívderítő. Az igazság az, hogy nem vagyok író. Csak megpróbálok leírni néhány érzést képeken keresztül. A képeknek végső soron képsorként kell egymáshoz kapcsolódniuk, mint egy fényképekben elbeszélt mese, egy izgalmas alkotóerő, amely egyidejűleg helyet hagy a képzeletnek is. Miután újra átgondoltam, mégis megnyugodtam egy kicsit. Minden fénykép –a másodperc töredékének megörökítéseként- végül is egy történet összegzését jelenti. Az érdekes képek általában érdekes történéseket tükröznek, - legalábbis azoknak, akik elkészítették őket, és megélték azokat a pillanatokat. Mindamellett figyelemreméltó eredménynek számít, ha a fényképek érzéseket tudnak közvetíteni, és fel tudják kelteni az érdeklődést más emberekben is; ez az eredmény már megért minden erőfeszítést, gondot és azt a nélkülözhetetlen, unalmas konokságot, amit magára kell az embernek vállalnia ebben a munkában. Sajnos, ez nem következik be könnyedén. Olyan jó lenne néha csak fogni a fényképezőgépet, szórakozottan lekapni egy-két gyönyörű fotót, és fantasztikus eredményeket elérni! Viszont, ha mindezt hivatásként végzi az ember, az is igaz, hogy az érdekes helyzetek lehetősége egyre növekszik, és ez a kedvező szempont egy olyan munkában, mint amilyen az enyém. Ezért gondoltam tehát arra, hogy készítek egy kis történetekből álló gyűjteményt, egyedül álló képektől kezdve. Nem szántam őket az általam legjobbnak tartott képeimből álló válogatásnak. Egyszerűen csak különleges jelentéssel bírnak számomra. Ezen kívül el kell mondanom, hogy megpróbáltam előnyben részesíteni az eddig még nem publikált képeket. Nem szeretem a múltban már más kiadványokban megjelentetett képek ismételt előterjesztésének gondolatát. Végül is csak néhány olyan képet bátorkodtam újra megjelentetni, amelyekhez nagyon kötődök, és előre is elnézésüket kérem ezért.

 

 

 

 

A SHENANDOAH

             Fantasztikus élményben volt részem a Shenandoah-val. A fedélzetén voltam 1999-ben az alatt a hajóút alatt, amely során eljutott ez a csodálatos jacht a Földközi-tengerről Új-Zélandra. Számomra ez egy óriási tapasztalat volt, és nagy lehetőség is arra, hogy valóban rendkívüli fényképeket készíthessek. Nem minden nap történik meg az emberrel, hogy végighajózhat Argentína legvadabb partjainál, a chilei gleccserek és erdők mentén, vagy éppen a Húsvét-szigetek csodálatos szobrai előtt, sőt, mindezt pedig egy ilyen tekintélyes hajón! Itt a Shenandoah úgy néz ki, mint egy szellemhajó, amely mintha egy régi némafilm kockáiról úszna felénk. A valóságban egyébként a helyszínt a tompa csend lepte be, amelyet csak néha-néha tört meg a csikorgás, amint a jégben repedések hasadtak. Mindezek mellett nagyon szerencsések is voltunk. A Szent Rafael-gleccser egy több mint 4000 méteres csúcsról ereszkedik le, és ömlik bele egy széles lagúnába, amelyet csak a tenger felől lehet megközelíteni egy keskeny csatornán keresztül. Ezt a csatornát szinte mindig kisebb- nagyobb jégtáblák zárják el, amelyek leszakadnak a gleccser elülső részéről, és csak majd lassan úsznak tovább a tengerig. A torkolattól néhány mérföldre horgonyoztunk le este akkora ködben, amely nem sok jóval kecsegtetett másnapra. Ennek ellenére reggel tükör-tiszta mélykék ég, rózsaszín és éles hajnali fények vártak ránk, a csatornában pedig eléggé megolvadt a jég ahhoz, hogy átjussunk rajta. A látvány, amely a Szent Rafael–lagúnába érkezésünkkor fogadott bennünket, egyszerűen lélegzetelállító volt! Azt hiszem, csak azon a napon, több mint ezer fényképet készítettem!

           Képek: a Shenandoah a fenséges Szent Rafael-gleccser előtt. A jég fal több mint hetven méter magas elülső részétől elkülönülnek a különböző méretű tömbök, és hozzák létre a legcsodálatosabb kék árnyalatokat az ezernyi jégcsúcson.  A víz hőmérséklete plusz 1 Celsius fok volt. Ennek ellenére, legnagyobb meglepetésemre, néhány delfin jelent meg. A levegő nap melegének hatására egyre kellemesebbé vált. A Shenandoah, mintha tört jég tetején úszna.

 ---------------------------

Az Atoll 4 méretei:

 

 Meters

 Feet

 L O A  13.10  43'
 Hull Length   12.86   42' 2"
 Beam  4.84  15' 2"
 Displacement  9,500 kg   20,950 lbs
 Standard Draft  1.6  5' 3"
 Standard Keel Type  Lead  Lead
 Keel Weight (Standard)  1,000 kg  2,200 lbs
 Fresh Water  1,000 L  275 gal
 Fuel  900 L  235 gal
 Berths  6/8  6/8
 Cabins  3/4  3/4
 Heads/Showers   2   2
 Head Room   -  6' 3"
 Engine - 5 Cyl Diesel with Shaft Drive  62 hp  62 hp
 

SAILS

 

Meters

 

Sq. Ft.

 Sail Area Total  88  946

 

 
  JOHNS Kft. H-1126 Budapest, Zulejka u. 7/a.
  Tel./Fax: (00361) 214-6917
E-mail: johns@johns.hu